Alubond paneli


Visok kvalitet / povoljne cene

100% garantovano zadovoljstvo

100% garantovano zadovoljstvo

Izuzetan kvalitet

Izuzetan kvalitet

Poštovanje rokova

Poštovanje rokova

Aluminijumski kompozitni paneli - Alubond paneli su vrsta ravnog panela koji se sastoji od dva tanka aluminijumska sloja koji su međusobno povezani polietilneskom ispunom. Alubond paneli su laki, čvrsti, postojani, otporni na vremenske uslove, savitljivi i dostupni u svim bojama iz Ral karte. Odlična zvučna i toplotna izolacija daje mu veliku prednost u odnosu na druge materijale.
Završna obrada aluminijuma može biti jednostrana i obostrana plastificirana ili eloksirana. Najčesća upotreba Alubonda je u građevini tj. spoljnom oblaganju fasada objekata, ali se može koristiti i za izradu svetlećih reklama, oblaganje benzinski pumpi, bilboarda, nadstrešica, stubova lukova...

Montaža Alubond panelaMontaža Alubond panela

Montaža Alubond Panela je jednostavna i brza. Alubond Paneli se obrađuju na CNC mašini i oblikuju tako da preklope bočne strane. Time se stvaraju kasete sa vazdušnim prostorom koje se pričvrstuju ugaonicima na nosače fasade. Sečenje, bušenje i savijanje različitih oblika kao i mogućnost graviranja omogućava primenu Alubonda kod veoma složenih dizajnerskih i arhitektskih rešenja. Alubond omogućava oblaganje ravnih, zaobljenih, vertikalinih horizontalnih ili nekih drugih površina.
Montaža Alubond panela

Održavanje Alubond fasadaOdržavanje Alubond fasada

Fasade od Alubonda ne zahtevaju posebno održavanje i izuzetno su otporne na atmosferske uticaje. Ova vrsta fasada je vodootporna dobro absorbuje vibracije, otporna je na udarce i različite vrste industrijskog zagađenja. Alubond fasade zadovoljavaju i standarde protivpožarne zaštite. Termička diltacija od 2,4mm pri temperaturnoj razlici od 100*C, a 1 mm/m za temperaturnu razliku od 50*C.
Održavanje Alubond fasada