• Srb
  • Eng

Bond paneli

Bond paneli

HPL compact ploče

Staklene fasade

Staklene fasade

Staklene fasade

LED tehnologija

100% garantovano<br>zadovoljstvo

100% garantovano
zadovoljstvo

Poštovanje<br>rokova

Poštovanje
rokova

Izuzetan<br>kvalitet

Izuzetan
kvalitet

Aluminijumski kompozitni paneli - Bond paneli su vrsta ravnog panela koji se sastoji od dva tanka aluminijumska sloja koji su međusobno povezani polietilneskom ispunom. Bond paneli su laki, čvrsti, postojani, otporni na vremenske uslove, savitljivi i dostupni u svim bojama iz Ral karte. Odlična zvučna i toplotna izolacija daje mu veliku prednost u odnosu na druge materijale.
Završna obrada aluminijuma može biti jednostrana i obostrana plastificirana ili eloksirana. Najčesća upotreba bonda je u građevini tj. spoljnom oblaganju fasada objekata, ali se može koristiti i za izradu svetlećih reklama, oblaganje benzinski pumpi, bilboarda, nadstrešica, stubova lukova...
U ponudi B2 (standardni paneli),B1 i A2 paneli otporni na vatru. A2 je nezapaljivi aluminijuski panel koji se koristi u širokoj arhitekturi i ispunjava sve standarde. Povećava mogućnost izrade Bond Fasada na specijalnim zgradama i objektima koji ispunjavaju stroge zahteve protivpožarnih propisa.
Montaža Bond Panela je jednostavna i brza. Bond Paneli se obrađuju na CNC mašini i oblikuju tako da preklope bočne strane. Time se stvaraju kasete sa vazdušnim prostorom koje se pričvrstuju ugaonicima na nosače fasade. Sečenje, bušenje i savijanje različitih oblika kao i mogućnost graviranja omogućava primenu Bonda kod veoma složenih dizajnerskih i arhitektskih rešenja. Bond omogućava oblaganje ravnih, zaobljenih, vertikalinih horizontalnih ili nekih drugih površina.
Fasade od Bonda ne zahtevaju posebno održavanje i izuzetno su otporne na atmosferske uticaje. Ova vrsta fasada je vodootporna dobro absorbuje vibracije, otporna je na udarce i različite vrste industrijskog zagađenja. Bond fasade zadovoljavaju i standarde protivpožarne zaštite. Termička diltacija od 2,4mm pri temperaturnoj razlici od 100*C, a 1 mm/m za temperaturnu razliku od 50*C.